Betta på fotboll

Så bettar du på fotboll

Fotboll är världens största sport och därför är inte så konstigt att den även är populärast när det kommer till betting. Men visste du att det finns väldigt många satsningsalternativ att välja mellan när du ska spela på en fotbollsmatch. Det behöver inte vara så simpelt som att betta på slutresultatet i matchen utan det finns även mycket annat. Här går vi igenom några av de vanligaste satsningsalternativen och lär dig mer om hur du bettar på fotboll.

Första målskytt/vem gör nästa mål?

En satsning som är väldigt populär är att gissa vilken spelare som kommer att göra det första målet i matchen. Det brukar även vara en satsning som har ganska högt odds, speciellt om du väljer en mittfältare eller någon annan spelare som inte vanligtvis gör mål. Så även om du satsar en lite mindre summa finns det möjlighet att få upp oddset. Detta spel brukar endast vara tillgängligt innan matchen startar sedan stängs det på alla spelkuponger. Om du vill spela live kan du istället spela på vem du tror kommer att göra nästa mål i matchen. Det kan vara både vilket lag som gör nästa mål och vilken spelare. Exakt vad du kan spela på varierar lite mellan spelsajterna så det kan vara värt att kolla upp innan det är dags för matchstart.

Under/över antal mål

Att satsa på om det kommer bli över eller under ett visst antal mål i matchen är också något som är väldigt spännande och roligt. Om du tror att det kommer bli en målsnål match kan du till exempel spela på att det kommer bli under 1,5 mål. Då kan det alltså bli 1-0 till det ena laget. Skulle det bli 1-1-1 eller 2-0 så förlorar du ditt bet. På samma sätt kan du spela på att det ska bli över ett visst antal mål i matchen. Dessa bets presenteras alltid i decimaler, alltså över 4,5 mål eller under 2,5 mål och brukar finnas tillgängliga på de flesta spelsajter. Det kan vara ett roligt alternativ om du känner dig väldigt osäker på vilket lag som kommer vinna matchen. Det finns även att annat liknande bet där du kan spela på under/över antal hörnor i en match. Då brukar man främst kunna välja fler eller färre än 10 stycken hörnor på hela matchen. Detta bet är ganska mycket på chans men har man tur så kan man få in det.