Om du vill bli riktigt skicklig inom odds och betting behöver du använda dig av bettingstatistik. Som du säkert vet är det just statistik som ligger till grund för de odds som sätts och det betyder att du också måste ha koll på statistiken för att kunna göra väl genomtänka spel. Visst kan du spela på höga odds ibland, men då bör det inte vara en ren chansning utan en väl underbyggd tanke bakom.

betting statistik

Statistik online och på spelbolag

Att hitta statistik bör inte vara några problem. Dels kan du naturligtvis finna all statistik på nätet men faktum är att du troligtvis inte behöver leta speciellt länge. Många spelbolag presenterar nämligen en hel del statistik kring de olika lagen eller spelarna på sin spelsajt, vilket kan vara till god hjälp för dig.

Kom dock ihåg att det inte räcker med att bara titta på statistiken. Visst kan du titta på siffror och resultat och komma fram till att det finns en ganska god chans att ett visst lag ska vinna, men det hjälper dig egentligen inte så mycket i ditt spelande. Du behöver lära dig mer om hur du ska tänka för att använda statistiken till hjälp. Du behöver helt enkelt lära dig förstå vilka satsningar som är värda att göra och vilka du bör undvika.

Vill du kolla tabell och nästa omgång för exempelvis SHL så slår vi ett slag för gamla hederliga text tv 358.

Så kan statistiken vara till hjälp

För att statistiken verkligen ska vara till någon nytta behöver du fundera över hur du ska använda den. Ett exempel på detta är om du har tänkt spela på att över 3.5 mål kommer att göras i matchen mellan Djurgårdens IF och IFK Göteborg. Om du tittar på båda lagens statistik och kommer fram till att sannolikheten att detta ska hända är över 60 % behöver du räkna om detta till odds. För att det ska vara värt att spela på det här alternativet måste oddset som erbjuds vara högre än det du har räknat ut, annars är det bättre att avvakta med spel. På detta sätt kan du tänka för att utnyttja statistiken till din fördel. Det kan vara ganska tidskrävande, men kan också öka dina chanser att lyckas.