Livebetting är något som sannerligen har stigit i popularitet på senare tid. Många tycker att detta är extra spännande och för många kan det kännas mer lockande att lägga ett spel om de samtidigt kan följa matchen i realtid antingen via TV, streaming eller på plats. Livebetting går alltså ut på att du lämnar in dina spel under tiden matchen eller tävlingen pågår. För den som har bra koll och fingertoppskänsla är chansen också större att hitta riktigt bra odds eftersom oddsen svänger snabbt under pågående match.

livebetting exempel

Exempel på möjligheter till livebetting

Eftersom livebetting har blivit så populärt finns det numera många spelbolag som erbjuder den här typen av spel. Det innebär också att du kan hitta många matcher och tävlingar att spela på. Det finns många sajter som kan ge bra idéer och förslag på vad du kan spela på som exempelvis denna sida som har svenska speltips. Det finns gott om olika typer av spel som lämpar sig för just livebetting. Du kan till exempel spela på vilken spelare som kommer göra nästa mål, vilket lag som gör nästa mål, vilket lag som får nästa hörna, hur många mål det kommer bli i halvlek 2 och många andra saker. Går du på en speedwaymatch kan du livebetta på vilken förare som tar hem nästa heat, vilket lag som tar hem nästa fem-etta och en rad andra saker. Det finns alltid många spännande spel att satsa på för den som vill betta live.

Betting utan svensk licens och livebetting

En annan aspekt att beakta när det kommer till livebetting är att det finns alternativ att spela på nämligen betting utan svensk licens. Dessa sidor följer inte samma regler och begränsningar som de svenska licensierade sajterna, vilket kan innebära en del fördelar för spelaren. Till exempel kan spelbolag utan svensk licens erbjuda fler och mer generösa bonusar och kampanjer, eftersom de inte begränsas av de svenska regler som styr bonusutbudet. Dessutom kan dessa sidor erbjuda en större variation av speltyper och livebettingalternativ som kanske inte finns tillgängliga på svenska licensierade sajter.

Risken med betting utan svensk licens

Samtidigt är det viktigt att vara medveten om att det kan finnas risker med att använda bettingsidor utan svensk licens. Spelbolag som inte är licensierade i Sverige är inte heller skyldiga att följa de svenska lagarna och bestämmelserna för ansvarsfullt spelande. Det kan innebära en större risk för spelberoende och andra negativa konsekvenser. Därför är det viktigt att man som spelare är försiktig och ansvarsfull när man väljer att spela på en sajt utan svensk licens. Det gäller att göra en noggrann research och välja bettingsidor med gott rykte och stark säkerhet.

Varför livebetting?

Vad finns det då för skäl att spela på livebetting istället för vanlig traditionell betting? Svaret är enkelt! För det första minskar spelbolagets fördel eftersom oddsen förbättras väldigt ofta när du spelar live. Det gör att du har större chans att faktiskt lyckas hitta riktigt bra odds. Många tycker också att det blir lättare att spela när matchen är igång och de hunnit få en liten insyn i hur dagsformen ser ut. Det kan också göra att du kan ha en bättre känsla för vilken spelare som ska göra nästa mål eller vilket lag som ska göra nästa mål. En annan fördel med livebetting är att det finns möjlighet till spel som inte släpps före matchens eller tävlingens början, vilket förstås också gör spelformen extra intressant.