Så fungerar betting utan konto

De senaste åren har fenomenet betting utan konto dykt upp på flera bettingsidor och det har blivit mer och mer populärt. Idag kan du spela utan konto på alla svenska bettingsidor. På denna sida ska vi djupdyka i detta fenomen: hur fungerar det, vad innebär det och varför är betting utan konto att föredra? 

Betting utan konto fungerar tack vare BankID 

Som nämnt erbjuder alla svenska bettingsidor möjligheten att spela utan konto. Anledningen till det stavas BankID. Det var i samband med att den svenska spellicensen introducerades 2019 som det blev ett krav för alla svenska spelbolag att erbjuda BankID vid registrering.

När BankID används behövs inte någon traditionell registrering, vilket i sin tur leder till att inget traditionell spelkonto behövs. Det enda du behöver göra för att komma igång med spelandet på ett spelbolag utan konto är:

  1. Skriv in ditt personnummer
  2. Öppna ditt BankID 
  3. Signera med din personliga kod

Därefter kan du direkt börja spela – utan att behöva gå igenom någon tidskrävande registreringsprocess eller skapande av spelkonto. 

Inte helt utan spelkonto

betting utan konto

Trots att det kallas betting utan konto så är det faktiskt inte möjligt att spela helt utan konto. När du skriver in ditt personnummer och bekräftar med ditt BankID på en bettingsida så skapas ett osynligt konto åt dig i bakgrunden. Detta görs för att spelbolaget ska kunna ha koll på din spelhistorik samt dina vinster. En annan anledning till att det inte är helt utan spelkonto är för att du ska kunna återuppta en spelrunda och fortsätta spela med ditt saldo en annan dag. 

Detta osynliga spelkonto är dock ingenting du som spelare behöver oroa dig för eller något som du kommer att märka av. Du behöver bara använda dig av ditt BankID och så kan du enkelt logga in, göra insättningar, spela och begära uttag. 

Fördelar med att spela utan konto

Att spela på en bettingsajt utan konto är fördelaktigt på många sätt. Nedan finner du de fem största fördelarna som finns med att välja denna typ av bettingsajt: 

  • Du behöver inte gå igenom någon registreringsprocess utan kan direkt sätta igång med spelandet
  • Det är väldigt tryggt och säkert eftersom du använder dig av BankID 
  • Du använder BankID för att legitimera din identitet och slipper således verifiera din identitet genom att ladda upp diverse dokument  
  • Du kan få dina vinster utbetalda direkt till ditt bankkonto
  • Det är enkelt att testa flera olika bettingsajter eftersom det är så lätt att komma igång 

//MaxadeOdds.nu