Mer om att satsa på sport – varför så många älskar sportsbetting

Att betta på sport är ett roligt sätt att få ta del av den kommande matchen, oavsett vilken sport det är tal kring. Det har utan tvekan blivit populärt att satsa på sport på TV, och när du sedan följer resultaten i realtid kommer det att tillföra en spänning som både du, vänner och familj uppskattar. Med många bettingmöjligheter och alternativ kan du vända dig till en satsning som känns rätt för just dig.

Havet av sporter att satsa på

Hos en lång rad sportsbooks kommer du snart att märka att det finns utomordentligt många sporter att satsa på. Du kan exempelvis vända dig till fotboll, ishockey, tennis, basket, trav, golf, motorsport med mera, och detta är enbart ett litet smakprov på urvalet. Det finns dessutom olika e-sporter att satsa på och odds som inte har att göra med sport överhuvudtaget. Kanske väljer du exempelvis att satsa på resultaten av politiska val eller någonting kändisrelaterat. Vad som än verkar intressant för dig finns det en stor chans att en oddssajt har det som du eftersöker.

Satsa under matchens gång

En av de många spännande aspekterna av sportsbetting är faktumet att du kan välja mellan en hel uppsjö av olika satsningar. Vanligast är att betta på vilket lag som kommer att vinna en kommande match, men du kan också satsa på till exempel vilken spelare som kommer att göra flest mål, vilket lag som kommer att göra det första målet, antalet gula kort under matchens gång och mycket mer därtill.

Du får heller inte enbart chansen att satsa innan matchen har börjat, utan det finns även satsningar som du kan lägga medan matchen är i full gång så att spänningen ökar. Allt detta och mycket mer ser till så att sportsbetting har blivit en populär speltyp, och då har vi inte ens nämnt live casinobonusarna som du kan hämta ut för att få tillgång till bland annat gratissatsningar och insättningsmatchningar.

Vad syftar odds på och hur går det till?

Odds skrivs i siffror och visar hur stor sannolikheten är att ett visst resultat ska äga rum. Du kan på så vis få reda på ungefär hur stor sannolikheten är att ett visst lag ska ta hem segern eller att ett visst antal mål kommer att klaras av. Det är statistik och analyshjälpmedel som tillsammans hjälper till att räkna ut oddsen, och hur mycket pengar du vinner på en satsning har att göra med just hur sannolikt ett resultat är.

För att få reda på hur mycket du kan vinna krävs det bara att du multiplicerar din insats med själva oddsen. Om du har satsat 1 000 kronor på ett lag som har ett vinnande odds på 1,20 kommer du därför att kamma hem 1 200 kronor om de i slutändan skulle vinna. Ju högre siffran ligger på desto mindre är sannolikheten att vinna, men om du väl gissar rätt finns det ett ganska stort belopp att kamma hem!