Vem är Sofia Kappel – ett porträtt

Som spelare på odds kan man idag behöva en bred allmänbildning då man kan spela på det mesta, här kommer lite mer generell information. Sofia Kappel är tjejen som tagit Sveriges filmvärld med storm. Hon hade inga planer på att bli skådespelerska men efter att ha medverkat i tre långfilmer och mottagit fina priser för sina insatser har hon nu ändrat karriärsriktning. 

Sofia syns inte bara på film utan dyker även då och då upp på teve, bland annat i pratshower. Det finns dessutom fler filmprojekt som Sofia kommer att medverka i inom den kommande tiden.

Karriär

Sofia Kappel är en av Sveriges nyaste stjärnor på skådespelarhimlen. Hon har medverkat i ett flertal filmer som nyligen har släppts, bland annat Pleasure, Feed och Stammisar. Det här är helt enkelt en tjej vi kommer att få se mycket mer av.

Hon vann två fina priser för sin medverkan i filmen Pleasure. Dels vann hon Bästa kvinnliga huvudroll på Guldbaggegalan 2022 och dels vann hon Best Female Performance på Blue Angel 2021. Sofia har även skådespelat i tv-serien Dumpad och utsågs till en av de bästa nykomlingarna under Sundance film festival.

Sofia föddes i Stockholm och växte upp med sin far Krister Kappel som arbetar som präst. Vid sidan av sin skådespelarkarriär arbetar hon som HR-chef på ett finansbolag. Hon bor fortfarande kvar i Stockholm. 

Nyligen syntes hon som gäst i Bianca Ingrossos talkshow Bianca på Kanal 5. Hon har även medverkat i en reklamfilm för Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Reklamfilmen som släpptes 2019 hette När livet vänder.

Vanliga frågor

Hur lång är Sofia Kappel?

Sofia är 170 cm lång.

Hur gammal är Sofia Kappel?

Sofia är 24 år gammal och föddes den 27 april 1998.

Var kan man se filmen Pleasure som Sofia Kappel medverkar i?

Just nu kan man se filmen Pleasure på Viaplay.

Har Sofia Kappel någon pojkvän?

Enligt de senaste uppgifterna är Sofia tillsammans med pojkvännen Oliver Saindrenan.

Länk till Insta eller Facebook: https://www.instagram.com/sofiakappel/?hl=sv 

Källor:

– https://modette.se/1093466-sofia-kappel-filmer-pojkvan-och-framtiden

– https://sv.wikipedia.org/wiki/Sofia_Kappel